Earthing – spajanje sa Zemljinom energijom

Imate li ikad potrebu hodati bosonogi po plaži ili osjetiti travu između vaših prstiju? Kako se čini, ta potreba ide mnogo dublje od samo dobrog osjećanja.

U više navrata je dokazano da postoji značajna električna interakcija između Zemlje i svakoga od nas. Zemlja, nije neutralno nabijena kako se prvotno vjerovalo, nego ima negativan naboj. To znači da ima obilje elektrona. Ovaj naboj ne sudjeluje u interakciji s nama pre često jer živimo u izoliranim zgradama i nosimo izoliranu obuću. Drugim riječima, rijetko kad dotičemo tlo.

Zašto je doticanje tla bitno?

Ljudi su evoluirali, kao i sve životinje, hodajući po tlu bez izolacijske barijere između Zemlje i naših stopala. Poznato je da su tabani naših stopala ekstremno osjetljivi zbog velike koncentracije završetaka živaca na njima. Budući da je živčano tkivo električni provoditelj, vrlo je lako razumjeti da su tabani stopala jako provodne površine.

Zbog strujne provodljivosti naših tabana, predložena je teza da je postojala električna interakcija između Zemljinog negativnog naboja i naših tijela. Ova hipoteza testirana je mnogo puta i rezultati su bili ništa manje od nevjerojatnog.

Istraživači su pronašli da je bio bitan odnos između naboja naših tijela i tla. Zapravo, utvrđeno je da se Zemlja ponaša kao naš prirodni rezervoar električne energije. Ako osoba s prekomjernim negativnim nabojem ili viškom elektrona stane na tlo, taj višak će biti apsorbiran u Zemlju.

Ako osoba ima pozitivan naboj ili manjak elektrona, onda će Zemlja opskrbiti što nedostaje da bi se postigla “homeostaza” tj.balans. To je stvarno nevjerojatno otkriće – stajanje na tlu će vas električno izbalansirati!

Zašto je važan električni balans?

U prošlih dvadeset godina, svjedočili smo eksploziji istraživanja provedenim na ljudskoj psihologiji i bolestima. Ono što se otkrilo dovelo je do gotovo globalne svijesti o bitnosti antioksidanta i procesa oksidacije. Oksidacija, doslovno isti proces kao i hrđanje željeza, dovodi do starenja i stvaranja bolesti.

Krivci su “slobodni radikali”. Slobodni radikal je molekula koja je postala nestabilna zbog nedostatka elektrona. Slobodni radikali će “uzeti” elektrone od drugih molekula da bi postali stabilni, ali će u tom procesu stvoriti još slobodnih radikala. S vremenom, slobodni radikali mogu oštetiti bilo koje tkivo i doprinijeti starenju i bolesti.

Slobodni radikali se u našem tijelu prirodno stvaraju kao nusprodukt stresa, prehrambenih i okolišnih toksina i prirodnih procesa u metabolizmu. Prirodno rješenje za slobodne radikale su antioksidansi. Antioksidansi su tvari koje pomažu u sprječavanju oksidacije tako što pružaju sve nedostajuće elektrone slobodnim radikalima bez da oni sami postani slobodni radikali.

Zahvaljujući znanstvenom napretku, danas bolje razumijemo kako je oksidacija prirodni proces upale. Upala, zvana “tihi ubojica” je vodeća teorija za uzrok mnogih bolesti (poput raka i bolesti srca). Problemi s upalama ne leže u nedostatku elektrona, kao što je to slučaj s oksidacijom, nego u višku elektrona.

Prizemnite se

Kad se prizemljite, iskorištavate najmoćnije oblike antioksidanta i antiupalnih sredstava koje priroda može ponuditi: slobodne elektrone. Učinak ne mora doći od strane injekcije ili lijeka; ono dolazi direktno iz same Zemlje. Sve što morate napraviti je staviti svoja bosa stopala na tlo.

Živimo u okruženju gdje smo izloženi rastućoj količini elektromagnetskih polja, to povećava količinu slobodnih radikala koje naše tijelo proizvodi. Slobodni radikali su pozitivno nabijene molekule koje dovode do upala. Direktni kontakt sa zemljom trenutačno prebacuje prirodnu električnu energiju tijelu, jer je zemlja bezgranični izvor negativno nabijenih slobodnih elektrona. Naše srce, mozak, živčani sustav, mišići i imunološki sustav su svi esencijalno električni subsistemi koji rade unutar “bioelektričnog” tijela.

Kada ste u direktnom kontaktu satlom (hodanje, sjedenje, ili ležanje na zemljinom površini), tok energije iz zemlje (slobodni elektroni) neutraliziraju udar slobodnih radikala u našem tijelu. To izaziva poželjne fiziološke promjene koje promiču optimalno zdravlje. Tradicionalno cipele se rade od kože, što znači da zapravo provodi elektrone i samim time provodljiv kontrast između Zemlje i vaših stopala.

Međutim današnja guma i plastika su električni izolatori i time blokiraju korisne tokove elektrona iz Zemlje do vašeg tijela.

Earthing ili prizemljenje se može obaviti hodanjem bosih nogu ili sjedenjem vani na travnjaku, zemlji ili pijesku te se treba prakticirati barem 60 minuta dnevno za optimalne prednosti uz što veći broj dnevnih ponavljanja.

Razlozi zašto moramo hodati bosi i iskoristiti Zemljinu primarnu energiju

Upale su bile povezane sa skoro svim degenerativnim bolestima koje možete zamisliti – kardiovaskularne bolesti, dijabetes, artritis, glaukoma, autoimuni poremećaji, rak i mnoge druge. Earthing smanjuje kronično upaljenje i slične kronične boli.

Earthing neutralizira slobodne radikale u našim tijelima, bitno smanjujući oksidativni stres i spremno nas oporavlja od ozljeda, trauma i iscrpljenosti. Preporučuje svima s autoimunim poremećajima. Kada dotaknete Zemlju bogatu elektronima, poboljšani balans simpatičkog i parasimpatičkog živčanog sustava se dogodi kao posljedica. Poboljšava cirkulaciju, dovodeći do povećanja energije. Zemlja je prirodni protuotrov za elektronski deficitet za postizanje zdravog balansa. Poboljšava spavanje. Smanjuje hormonalne i menstrualne simptome.

Prenosimo: http://alternativainformacije.com/2017/01/earthing-spajanje-sa-zemljinom-energijom/

A pogledajte i ovaj simpatičan crtić:

Hits: 522

Odgovori

Back to Top