Izradite vertikalni vrt od drvenih paleta

Vertikalni su vrtovi postali novi vladari svih eksterijernih prostora! Jednostavni su za održavanje i jako zanimljivi. Ovi će zeleni, biljni zidovi vašim biljkama i cvijeću pomoći da procvatu. U njima možete uzgajati i povrće – dosadašnja su se iskustva pokazala sjajnima! Danas ćemo vam pokazati kako sami možete izraditi vlastiti vertikalni vrt koristeći se plastičnom prostirkom i paletama. Krenimo!

1. Pobrinite se da vaša drvena paleta bude “zdrava”. Riješite se štetočina i zaštitite ju kako ne biste imali problema s uzgojem. Prvo što trebate napraviti jest ukloniti svaku drugu letvicu s palete kako biste dobili prostor za sadnju:

2. Nabavite plastičnu prostirku koja će biti duplo duža od palete kojom raspolažete. Izrežite ju po dužini na dva jednaka dijela:

3. Spojnicom pričvrstite prostirku za drvo tako da unutar palete dobijete malene “džepiće” u koje ćete smjestiti sadnice:

4. Završili smo s temeljnim radovima i trebaju nam još samo sadnice! Posadite željene biljke u kreirane džepiće vašeg budućeg vertikalnog vrta!

 

 

5. Ovo bi trebao biti rezultat! Palete možete obojiti i dekorirati po želji kako bi bile što veselije!

A sve možete vidjeti u priloženom videu:

 

Prenosimo: http://magishome.com/magishome-clanci/uradi-sam-savjeti/2140/sami-izradite-vertikalni-vrt–novi-hit-svih-eksterijera

Hits: 2443

Odgovori

Back to Top