O projektu

Pika i prijatelji” je nastavak najuspješnijeg Knejinog projekta “Pika spašava Zemlju!” kojeg u suradnji s obrazovnim institucijama (vrtići i škole) provodimo od 2004. godine.

Ovim projektom obrađuje se tematika zaštite prirode i okoliša na djeci i mladima pristupačan i razumljiv način.

Ove internetske stranice nadopunjuju i povezuju sve aktivnosti na projektu te su mjesto informiranja i edukacije iz teme suživota s prirodom i permakulture.

U sklopu projekta odvijale su se tri glavne aktivnosti:

1. Provedba kreativnih interaktivnih radionica s naglaskom na izradu i korištenje održivih metoda zaštite prirode i okoliša. Sve o radionicama čitajte ovdje.

2. Izrada i štampanje edukativnog materijala. Sve o edukativnim materijalima potražite ovdje.

3. Izrada multimedijalnog edukativnog sadržaja koji se koristi u neformalnom obrazovanju (vrtići, škole). Multimedijalni sadržaj je osim djeci i mladima prilagođen roditeljima, odgajateljima i nastavnicima kojima služi kao svojevrsno pomagalo, priručnik.

Projekt su osmislili članovi udruge Kneja kroz dugogodišnje iskustvo u provedbi sličnih projekata, a prepoznala ga je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva iz Zagreba koja je temeljem natječaja u području „Demokratizacija i razvoj civilnoga društva” provedenog krajem 2008. godine financijski pomogla njegovu provedbu.

Cilj projekta je doprinjeti lokalnim i globalnim nastojanjima za očuvanjem prirode i okoliša. Korisnici projekta su djeca i mladi do šesnaeste godine starosti, roditelji, nastavnici, odgajatelji te zainteresirani građani i udruge. Područje provedbe projekta je Međimurska županija i djelom pojedina mjesta i gradovi u RH.

pikaiprijatelji@gmail.com

Hits: 507

Odgovori

Back to Top