Skulpture od šibica

Tomislav Horvat dolazi iz Međimurja i sa sobom nam donosi skulpture izrađene od šibica. One su monumentalne grandiozne i impresivne. Krhke i velike. Jedinstvene i inspirativne. A svaka od njih nosi posebnu poruku. Njihov je autor zaljubljenik u umjetnost, u ono što nam ista svakodnevno nudi i u sve načine na koje nas liječi. Tomislav se u ovaj fantastičan rad upustio prije deset godina, a prvotno se bavio izradom imaginarnih građevina. Potom se njegov posao, kao što to s genijalnim idejama uvijek biva, proširio i dobio potpuno novu dimenziju.

Ono što Tomislavove radove čini nevjerojatnima jest činjenica da skulpture najčešće izrađuje u stvarnoj veličini, a za izradu jedne skulpture znao je iskoristiti i preko 100 tisuća malenih drvenih šibica. Koliko je vremena, strpljenja, predantnog i predanog rada potrebno za izradu ovih nevjerojatnih rukotvorina nismo se usudili ni pitati.

Prva skulptura koju je Tomislav izradio zove se “Kum”, a za nju je iskoristio čak 117 tisuća šibica. Za izradu “Pijanista” teškog 100 kilograma iskoristio je preko 200 tisuća šibica, a pitanje je koliko će šibica iskoristiti za izradu “Očajnika” – tematske skulpture na kojoj trenutno radi i koju planira završiti do kraja godine.

U galeriji fotografija vidjet ćete sve što smo vam pokušali dočarati riječima i vjerujte nam – nećete ostati ravnodušni:

Pijanist – skulptura inspirirana W. A. Mozartom:

Izvor: Uradi sam IDEJE FB

Izvor: Uradi sam IDEJE FB

Izvor: Uradi sam IDEJE FB

Izvor: Uradi sam IDEJE FB

Izvor: Uradi sam IDEJE FB

Kum – skulptura inspirirana Al Pacinom i njegovom ulogom u kultnoj filmskoj trilogiji The Godfather:

Izvor: Uradi sam IDEJE FB

Očajnik – tematska skulptura čija je izrada još u tijeku:

Izvor: Art of matches FB

Izvor: Art of matches FB

Izvor: Art of matches FB

 

 

Prenosimo: http://magishome.com/magishome-clanci/uradi-sam-savjeti/2287/skulpture-od-zigica

Hits: 458

Odgovori

Back to Top