Kako prirodno pročišćavati zrak u zatvorenim prostorima

Kamal Meattle, indijski aktivist za zaštitu okoliša i glavni izvršni direktor jedne tvrtke u New Delhiju u Indiji, je alergičan na zagađeni zrak Delhija. Otkrio je kombinaciju 3 biljke za zatvorene prostore koja ga može filtrirati i dati mu svjež zrak koji mu treba.

Chrysalidocarpus lutescens, Areca palma u dnevnoj sobi: pretvara CO2 u kisik tijekom dana. Potrebno vam je 4 biljke u visini ramena po osobi i trebate brisati lišće dnevno ili barem tjedno.

Sansevieria trifasciata u u spavaćoj sobi: pretvara CO2 u kisik tijekom noći. Trebate 6 biljaka visine struka po osobi.

Epipremnum aureum je potrebna tamo gdje je potrebno ukloniti formaldehid i druge hlapive kemikalije iz zraka.

S ove 3 biljke možete živjeti beskonačno u zatvorenom prostoru tako što ćete iznova udisati pročišćeni zrak. Kamal ima ovakvo postrojenja instalirano u poslovnoj zgradi od 50.000 četvornih metara u Delhiju. Kada se u ovoj zgradi boravi 10 sati, 42% kisika u krvi se povećava za 1%. To je najzdravija zgrada u New Delhiju, a njezini korisnici imaju:

  • 52% manje iritacije očiju
  • 34% niža učestalost respiratornih problema
  • 24% manje glavobolje
  • 9% manje astme

Ljudska produktivnost također je porasla za 20%, a smanjenje energije za 15% (zbog manje zahtjeva za zrakom). Kako se više ljudi boravi u zgradama i zgrade su jedan od naših najvećih izvora energije, ovaj recept za svjež zrak mogao bi znatno smanjiti.

U svakom slučaju, dobar recept ako živite u zagađenom gradu i korisni zaključci za sve urede s velikim zahtjevima za klimatizaciju.

Hits: 456

Odgovori

Back to Top