Kreativne ideje s kartonima za jaja

Ponovno iskoristite reciklažne kartonske kutije za jaja u prekrasne kreacije koje će vas oduševiti. Kreativnošću i zabavom pronaći ćete mnogo primjera kako ponovno upotrijebiti i reciklirati predmete u ekološko prihvatljive. Usput ćete naučiti o bubama, štednji, bojama ili kako biljke rastu. Napomena: Izbjegavajte upotrebljavati kartonske kutije gdje su bila razbijena jaja i pazite pri korištenju škara i pištolja s vrućim ljepilom.

Ukrasite sobu s lijepim cvjetovima koji nikada neće nestati.

Ono što vam treba: jedan karton za jaja; škare; tempere (crvena, žuta, narančasta, ljubičasta); kistovi za bojanje; stari papir; pištolj s vrućim ljepilom; plastična igla ili štapić; zeleni čistači cijevi; vaza ili trake.

Napravite: Odrežite gornju polovicu kartonske kutije, ostavljajući samo dno. Izrežite i odvojite jednu pojedinačnu šalicu za jaje i obrežite rubove; oni mogu biti zaobljeni i glatki ili istaknuti i nazubljeni. Odaberite boju boje i obojite cijelu čašu, iznutra i izvana. Kada se boja osuši, upotrijebite iglu ili šiljak za stvaranje rupa u podnožju šalice jaja. Postavite zelenu cijevčicu ili štapić kroz cvijet i savijte ga unutar čaše kako bi je osigurao. Koristite pištolj s vrućim ljepilom kako bi pokrio središte cvijeta s uporištem. Nastavite rezati i slikati cvjetove jaja koliko god želite kako biste stvorili lijep buket koji možete staviti u vazu ili ih vezati zajedno s vrpcom.

Teorija boja ne mora biti dosadna

Ono što vam treba: 1 karton za jaja; škare; tempere (crvena, žuta, narančasta, plava, zelena, ljubičasta, crna); kistovi za bojanje

Napravite: Odrežite gornju polovicu kartonske kutije, ostavljajući samo dno. Odaberite jednu boju za svaku čašu i bojite unutarnju stranu svake šalice za jaje dok ne bude 10 različitih boja ili ponovite nekoliko omiljenih boja. Dok se takva ladica za jaja suši, skupite po sobi male predmete različitih boja. Zatim u svaku čašicu nele boje stavite predmet iste ili slične boje. Možete imati i natjecanje, tko će prije skupiti više malih predmeta koji bojom odgovaraju šalicama.

Skupljač sitnih predmeta

Sačuvajte novčiće od gubljenja u automobilu ili na perilici s ovim jednostavnim zdjelicama.

Ono što vam treba: 1 karton za jaja; škare; tempere (dvije boje); kistovi za bojanje; stari papir

Napravite: Odrežite gornju polovicu kutije jaja, ostavljajući samo dno s čašama. Odvojite pojedinačnu šalicu za jaje. Bojite unutarnju i vanjsku stranu šalice s dvije različite boje ili bojite cijelu čašu u jednu boju. Kada se boja osuši, stavite posudu na savršeno mjesto, poput stola u hodniku ili ormarić u sobi, za prikupljanje novčića i drugih sitnih predmeta.

Djeca će voljeti ove životinjice

Ono što vam treba: 1 karton za jaja; Tempere (crvena, zelena, crna); kistovi za bojanje; ljepilo; oči (ako imate otpale s drugih igračaka ili nacrtajte sami); slamke; bijeli papirnati ubrusi; plastična igla ili šiljak; škare; markeri; pištolj s vrućim ljepilom, papir za tkivo (po izboru)

Napravite: bube mogu biti napravljene od jedne šalice za jaje ili iz nekoliko šalica izrezanih zajedno. Odrežite vrh kartonske kutije, ostavljajući samo dno. Odvojite pojedinačne šalice za jaje ili izrežite dvije ili tri šalice za jaja u komadu. Bojite vanjsku stranu čaše osnovnim bojama. Obojite nekoliko pojedinačnih šalica jaja u crveno kako bi napravili bubamare, obojite dvije šalice u crno za žohare ili obojite tri šalice u zeleno kako biste napravili gusjenicu. Nakon što se boja osuši, upotrijebite markere za dodavanje točkica i linija. Zatim zalijepite oči na prednju stranu jedne šalice jaja svake boje za glavu, izrežite različite duljine slamki kao noge ili antene. Koristite plastičnu iglu ili šiljak za pravljenje rupa u čašama kroz koje želite umetnuti slamke. Provucite i učvrstite slamke savijanjem ili uvijanjem unutar čaše. Možete izrezati krila iz papira ili tkanine i pričvrstiti ih vrućim ljepilom za svoje bube.

Izradite pet blokova od dva kartona za jaja

Ono što vam treba: 2 kartona za jaja; tempere (bilo kojih pet boja); kistovi za bojanje; 5 malih kontejnera; voda; stari papir; škare; pištolj s vrućim ljepilom

Razmišljajte o različitim načinima kako biste došli do pet blokova. Na primjer: prepolovite jedan od kartona za jaja na pola, a drugi u trećini. Pričvrstite poklopce vrućim ljepilom. Stavljajte blokove na papir i obojajte svaki različitom bojom. Nakon što su svi blokovi osušeni, pronađite na koliko načina blokovi mogu biti raspoređeni jedan na drugom i uravnoteženi prije nego padnu.

 Šuškalice u obliku jaja

Saznajte više o ritmu s ovim živopisnim glazbenim instrumentima.

Ono što vam treba: 1 karton za jaja; škare; tempere (bilo koje četiri boje); kistovi za bojanje; stari papir; riža; pištolj s vrućim ljepilom

Napravite: Odrežite gornju polovicu kartonske kutije. Odvojite četiri donje pojedinačne šalice za jaje. Obojite vanjštinu svake šalice različitim bojama kako biste ih pomiješali i podudarali. Kad su čaše suhe, dvije preokrenite. Uzmite žličicu suhe riže i ulijte u jednu šalicu; isto učinite za još jednu šalicu. Pričvrstite vrućim ljepilom dvije preostale čaše za jaje na one ispunjene rižom i dobili ste šuškalice u obliku jaja. Kad se ljepilo osuši, isprobajte ove šuškalice tako što ćete uključiti glazbu i tresti ih u ritmu.

Pratite kako rastu biljke donoseći prirodu u zatvoreni prostor

Ono što vam treba: 1 karton za jaja; škare; crni marker; vrtna zemlja; četiri pakiranja sjemena; žlica; ploča; voda

Napravite: Odrežite gornji dio kutije jaja, ostavljajući samo dno. Odvojite četiri čaše za jaje iz kutije kako biste stvorili posudu za lončarstvo, koristite škare za rezanje rubova tako da su ravni i glatki. Napišite naziv svake biljke na jednoj strani svake od šalica te napunite svaku s nekoliko grumena vrtne zemlje. Stavite nekoliko sjemenki jedne biljke u odgovarajuće označenu posudicu. Stavite sve posudice na veliku ploču i postavite ploču pokraj sunčanog prozora. Zalijevajte pomalo biljke prema uputama na svakom pakiranju. Kada biljke postanu prevelike za posudice, prenesite ih u veći lonac ili u vrt vani. Nema potrebe za uklanjanjem biljaka iz šalice jaja kada sadi u vrtu; one će se razgraditi u zemlji.

Prenosimo: http://www.parents.com/fun/arts-crafts/kid/creative-egg-carton-crafts

Hits: 1949

Odgovori

Back to Top