Ideje za prirodne božićne ukrase

Jeste li razmišljali o tome da dom ovih blagdana okitite prirodnim, ekološkim i mirisnim ukrasima koje s lakoćom možete napraviti sami?

U nastavku evo nekoliko ideja kako napraviti mirisnu girlandu, vijenac i visilicu.

Mirišljava girlanda
Materijal:

– 3 naranče
– suhi listovi lovora
– 2 štapića cimeta
– špaga
– ukrasna vrpca

Narežite naranču na što tanje ploške i stavite je sušiti na radijator ili u pećnicu. Razlika je u tome što će se na radijatoru sušiti barem 3 dana s povremenim okretanjem, a u pećnici na 100 °C samo 2 ili 3 sata također s povremenim okretanjem kako bi se što bolje osušile.

Pripremite špagu duljine po želji i počnite na nju nizati par listova lovora, a onda krišku naranče. Svakih par centimetara zavežite ukrasnu vrpcu. Na krajevima dodajte malo više lovorovih listova zatim ukrasnu vrpcu, a onda i štapiće cimeta.

Vaša mirišljava girlanda je gotova!

Processed with VSCO with f2 preset

Vijenac
Za ovakav vijenac potrebno je:

– deblja žica
– konac
– zimzelene grančice
– češeri
– sušena naranča

Oblikujte žicu u oblik kruga i na njega koncem zavežite odabranu zimzelenu grančicu. Bit će potrebno barem tri čvora da je drže. Odaberite tri češera i privežite ih koncem jedan za drugoga, a zatim i za vijenac na željenu poziciju. Naranču nanizajte na jedan dio vijenca i to je to!

Vaš vijenac je gotov!

Visilica
Materijal:

– sušena naranča
– češeri
– zimzelena grančica
– deblja grana
– konac

Provucite konac kroz naranče i zavežite ga za dno češera. Odredite duljine na kojima će naranče i češeri visiti s grane i počnite vezati konac za granu. Kada ste sve privezali, na granu koncem zavežite jednu zimzelenu grančicu.

Vaša visilica je gotova!

Prenosimo: Ivana Karmišević http://budidobro.com/diy-napravite-svoje-prirodne-bozicne-ukrase/

Hits: 458

Odgovori

Back to Top