Staklenka sreće

Prenosimo: http://nasmijanonebo.blogspot.com/2016/01/staklenka-srece.html

Želim s vama podijeliti jednu prekrasnu ideju – ideju o staklenci sreće.
Na ideju o staklenci sreće došla je Elizabeth Gilbert, autorica svjetski poznate knjige “Jedi, moli, voli”. O knjizi i njenoj autorici ne treba govoriti. Ako ste knjigu pročitali onda znate koliko u njoj ima lijepih i mudrih riječi i ideja. Ako niste, svakako ju preporučam.

“Svaki dan, na kraju dana, uzmite komadić papira. Zapišite na njemu najsretniji trenutak toga dana. I svakako datum. Zatim taj papirić preklopite i stavite ga u staklenku. To je sve. Traje otprilike 35 sekundi, ali ono što donosi je ogromno – ne samo užitak pronalaženja dobrog trenutka u svakome danu (čak i užasni dani imaju jedan manje loš trenutak), nego trajna korist od bilježenja tog trenutka – zauvijek.
Kako vrijeme prolaz, kad god vam bude teško, posegnite u staklenku i izvucite nasumično papirić i užitak s njim. Tu su svi oni dragulji života koje biste odmah zaboravili da ih niste zapisali. Oni donose beskonačnu utjehu.”

Staklenka ne mora biti ukrašena, Ne mora biti cifrasta. Ja sam svoju ukrasila jer volim prštavost, raskoš, sjaj i boje na svojim radovima. Staklenka može biti obična, najobičnija. Može to biti i obična zdjela, mala, velika… svejedno. Nije bitna vanjština. Bitno je ono što je unutra. Zar ne?

Hits: 768

Odgovori

Back to Top